Ремонт на жилищна кооперация

Ремонт на жилищна кооперация – специализирана строителна услуга от фирма Вайб Билд ООД. Работим по обекти от цялата страна.

 

груб-строеж-елемент-01

Ценообразуване

Ремонт на кооперация ЦЕНА

Средната цена за ремонт на жилищна кооперация на територията на страната при нас варира между 480 и 800 лв/m2 в зависимост от типа на ремонта.

Крайна цена за ремонт на жилищна кооперация можем да дадем след направено запитване с характеристики на помещенията, квадратура и информация за желания вид ремонт. 

Нашият строителен екип от инженери са готови да помогнат и да отговорят на въпросите Ви. Имате възможност да пуснете заявка за индивидуална оферта директно през сайта ни. Така, по най-бързия начин ще можем да Ви изготвим оферта с крайна цена. Очакваме запитванията Ви.

Ремонт на жилищна кооперация - Какво трябва да знаем?

Преди да стартира документалната процедура по разрешаване на преустройството е необходимо да се осигурят предвидените в закона съгласия на съседи в зависимост от вида на строежа. Най-актуално е това изискване в сградите в режим на етажна собственост, където всички собственици ползват едни и същи общи части, а границите на имотите на съседите непосредствено допират преустройвания обект.

Характерна особеност на преустройствата в такива сгради е, че освен съответното строително разрешение от общинската администрация в голяма част от случаите е необходимо да се вземе предварително съгласието на другите собственици в сградата. Преустройствата в сгради в режим на етажна собственост силно засягат интересите на останалите съседи и законът правилно и логично предвижда да се иска тяхното писмено съгласие, включително и с нотариална заверка на подписа.

Ремонт на покрив на жилищна кооперация

Смяната на материали по покрива неизбежно налага отстраняване на стари и повредени материали. Важен елемент от работата, с който също трябва да се
съобразим, за да разберем колко ще ни струва ремонт на покрив на панелен блок.

Покривната конструкция съдържа външно покритие и също – опора отвътре (която
може да бъде или рафтова система, или пък стоманобетонна плоча). Задължителни
елементи са също така дренажната система, слоевете изолация и хидроизолация.

При извършване на основен ремонт на покрив на панелен блок, вземете предвид
конструктивните характеристики на покрива.

Саниране

Стиропор – Основен изолатор за фасади. Сравнително по-евтин от неопорът, което е и единственото предимство на стиропора пред неопора.

XPS – Масово използван материал за саниране на сгради, притежаващ всички качества на стиропора, само че с около 25% по-високи! Дори при по-малки дебелини постига много добри топлоизолационни резултати.

Каменна вата – Използва се сравнително рядко поради сериозната си цена. Поради капризността на каменната вата не можем да предложим система за топлоизолация с материали среден или нисък клас (както може да стане със стиропор и неопор напр.)

Ремонт на общи части

При ремонти на общите части с предимство се извършват дейности от строително-технически характер за привеждане на сградата в съответствие с мерките и указанията в техническия ѝ паспорт.

Предлагаме пълна гама от довършителни работи, подходящи за ремонта на общите части на жилищната кооперация (входна част, коридори, стълбища и т.н).

  • Мазилки;
  • Шпакловки;
  • Замазки;
  • Бояджийски услуги;
  • Куфари от гипсокартон и др.

Специализирани сме и в направата и ремонта на ВиК и ЕЛ инсталации.

Искате индивидуална оферта?

Разберете каква ще бъде крайната цена за ремонт на жилищна кооперация при нас! Поискайте оферта още днес.

Наши клиенти: