EPS изолация

EPS изолация за дома, офиса или промишлени сгради от фирма Вайб Билд ООД, София – поставяне в цялата страна.

Експандираният пенополистирол е известен като Стиропор. Той е лек и лесен за обработване продукт. Получава се от същите материали, от който се произвежда XPS, но по различна технология. Има добра паропропускливост, монтира се лесно.

EPS е подходящ за изолация на външни стени и под покриви. Не е желателно да се поставя по цокли, по подове и на места с висок риск от възникаване на пожар.

груб-строеж-елемент-01

Ценообразуване

EPS изолация ЦЕНИ

Ние предлагаме цялостни системни решения за вашата фасада, като всяка топлоизолационна система, има различен гаранционен срок, в зависимост от производителя.

  Средната цена за поставяне на EPS изолация при нас е 65 лв./ м2. Цената на топлоизолацията може да варира според големината и избора на марка. Спрямо местоположението на сградата можем да дадем отлични съвети за вида на топлоизолацията. 

Нашия строителен екип от инженери са готови да помогнат и да отговорят на въпросите Ви, ако има такива. Имате възможност да пуснете заявка за индивидуална оферта директно през сайта ни. Така, по най-бързият начин ще можем да Ви изготвим оферта с крайна цена. Очакваме запитванията Ви.

Поставяне на EPS изолация

След грундиране на стените и изсъхването им се преминава към същинското полагане на топлоиозолацията. Долният ръб на топлоизолацията се ограничава от цокълни профили.
За монтажа на топлоизолационните плоскости от полистирен се използва специален лепилен разтвор. За доброто прилепване на плоскостите към основата е необходимо всички неравности над 20 мм да са изравнени предварително.
Полагането на топлоизолацията започва отдолу нагоре, като първата плоскост се фиксира над цокълния профил. 

Особено внимание трябва да се обърне при полагането на плоскостите около прозорците.
При наличие на фуги между плочите, те се запълват с тънки ивици, изрязани от самите плочи. Допустимо е и използването на слабораздуваща полиуретанова пяна. След това плоскостите се шлайфат с ренде или с покрита със шкурка маламашка.
Фиксирането на топлоизолационните плочи от стиропор става чрез пластмасови елементи за механично закрепване и пластмасови пирони.
След фиксиране на стиропорените плоскости се преминава към полагането на армирания с фибромрежа слой.
Следващият етап при полагането на система за външна топлоизолация е нанасянето на мазилката Грундиращата боя, която се използва също е част от цялостната система за фасадна топлоизолация. 

Препоръчително е измазването на всяка обособена повърхност да става без прекъсвания.
Полагането на цялата топлоизолационна система трябва да се извършва в сухи условия, оптимална влажност на въздуха и подходяща температура. Така сцеплението на различните материали е най-добро и се постигат максималните якостни показатели на лепилните разтвори.

Искате индивидуална оферта?

Разберете каква ще бъде крайната цена за поставявне на EPS изолация от нашия екип! Поискайте оферта още днес.

Наши клиенти: