Полагане на гипсокартон

Полагане на гипсокартон – специализирана строителна услуга от фирма Вайб Билд ООД. Работим по обекти от цялата страна.

Два вида полагане на гипсокартон: монтаж на гипсокартон на конструкция и монтаж на гипсокартон чрез лепене.

В България, гипсокартон се ползва за изграждането на равнинна стена, дали това ще бъде междинна или като облицовка на неравни стени. Благодарение на неговите размери (2000/1200мм), 1 плоскост гипсокартон може значително по-бързо да изравни една стена или таван, отнемайки по-малко време, труд и пари.

груб-строеж-елемент-01

Ценообразуване

Полагане на гипсокартон ЦЕНА

Цената най-вече зависи от спецификите на проекта, както и от:

Метод на монтиране – лепене или скара от профили;
Квадратура и особености на самата стая – комини, арки и колони;
Вида на гипсокартона – стандартен, за бани, огнеупорен;
Дали ще има нужда от грундиране, шпакловане и замазки;
Желан краен срок от клиента.

На линия сме да помогнем и да отговорим на въпросите Ви.
Имате възможност да пуснете заявка за индивидуална оферта директно през сайта ни.
Така, по най-бързия начин ще можем да Ви изготвим оферта с крайна цена. Очакваме запитванията Ви.

Какво може да се направи с гипсокартон?

Изравняване на стени
Тъй като самият гипсокартон е равен, най-често срещаното му приложение е за изправяне на криви стени. Вместо това да се постига със зидария, множество слоеве замазки и шпакловане, е много по-лесно и ефикасно да бъде постигнато с гипсокартон.

Това може да бъде постигнато както с метална скара, така и с лепене, въпреки, че лепенето има много по-ограничен диапазон от изравнителен потенциал.

Обличане на арки, колони и уникални форми на стаята
Чрез умелата манипулация на листове гипсокартон, нашите екипи са способни безупречно да облекат арки, колони и да създадат уникални форми на една стая или нейния таван. За обличането на арки е нужна метална конструкция, като внимателно се полагат двете страни със зададена вече форма, след което се полага свързващ лист.

Окачени тавани
Окачените тавани са изключително ефектен и ефективен начин за изграждане и задаване на уникална форма на тавани. В тях могат да бъдат заложени светлини и LED осветителни ленти с контролер за цвят, яркост и музикална функционалност.

За окачени тавани се ползват метални профили като основа, които се монтират за тавана чрез стоманени дюбели.

Преградни стени
Изграждането на преградна стена от профили или дървени греди, се класифицира като сухо строителство. Това е така понеже не се ползва зидария, а се разчита на профили, които образуват гръбнака на преградната стена.

Тези основи се обличат с гипсокартон, като всички ъгли се подсилват с мрежа и специални PVC ъгли, които се скриват зад измазването. Снадките между листовете се шпакловат с армирана хартия и се шпакловат, добре е при наличие на хоризонтално разпределени листове да се разминават сглобките, за да се предотврати напукване.

Бани и мокри помещения
Мнозина може би не знаят, но има наличен гипсокартон, който е специално създаден за мокри помещения. Той може да бъде монтиран за стената с профили, които да го дистанционират от стената.

За бани и мокри помещения е задължително високо ниво на хидроизолация и употребата на хидроизолационни шпакловки. Макар и този вид гипсокартон да има висока резистентност на влага, най-трайните резултати за бани са, когато се положи изолационна лента върху точката, в която стената и подът се срещат.

Искате индивидуална оферта?

Разберете каква ще бъде крайната цена за полагане на гипсокартон при нас! Поискайте оферта още днес.

Наши клиенти: