Окачени тавани

Окачени тавани от фирма Вайб Билд ООД, София – поставяне в цялата страна.

Слагаме окачени тавани на нива с уникални фигури и форми от гипсокартон с диодно скрито осветление, лунички или полилей с корнизи.

Сложни форми за заведения, офиси, магазин и за дома – тавани за хол, спалня, детска стая, баня, коридор, трапезария и кухни.

груб-строеж-елемент-01

Ценообразуване

Окачени тавани ЦЕНИ

Таваните в сухото строителство са продуктова група, на която при нас във Вайб Билд ООД е обърнато специално внимание. Средната цена за окачен таван излиза около 15 лв./ м2. Цената на желания тип окачен таван може да варира според сложността (нива) на конструкцията и избора на материали и осветителни тела. Спрямо типа на помещението можем да дадем отлични съвети за вида на окачения таван. 

Нашият строителен екип от инженери са готови да помогнат и да отговорят на въпросите Ви, ако има такива. Имате възможност да пуснете заявка за индивидуална оферта директно през сайта ни. Така, по най-бързия начин ще можем да Ви изготвим оферта с крайна цена спрямо големината (м2) на помещенията и избрания от вас модел таван.  Очакваме запитванията Ви.

Видове окачени тавани

Общото между всички окачени тавани е, че едновременното заравняват и прикриват това, което не е нужно да се знае че го има, като тръби, кабели, неравности, петна.

Друго предимство на окачените тавани е, че отнемат изключително малко време за монтаж, който в повечето случаи е напълно чист (с изключение само на гипсокартона). Наред с това, дават възможност за вграждане на различни осветителни тела, димиране и вентилация.

Нека да видим разликите между всички типове окачени тавани.

Окачени тавани от ПВЦ ламперия ( или тип „Хънтър Дъглас”)

Монтажът на пластмасовите ламели е лесен. Трябва да се изгради носеща конструкция от метални профили. Най-често се използват проифилите за гипсокартон CD и UD, но могат да се използват и дървени летвички или греди. Терминът „окачен таван „ идва от това , че конструкцията им е окачена с директен окачвач за плочата на тавана. Самите ПВЦ ламели се щракват един към друг на принципа “нут-перо”. Материалът е 100 % водоустойчив и много подходящ за влажно помещение. Този вид тавани са значително бюджетно решение, не изискват поддръжка в бъдеще време освен лесно почистване от време на време с влажна кърпа.

Окачен таван от гипсокартон

При изграждане на окачени тавани във влажно помещение от гипсокартон, той задължително трябва да е влагоустойчив – гипс с хидрофобни (водоотблъскващи) добавки и импрегниран картон. Закрепването на носещите профили, при окачения таван с гипсокартон, е важно да бъде направено професионално, за да не се появят в последствие пукнатини. След това гипсокартонът трябва да е шпаклован и боядисан желателно с боя за влажно помещение.

Растерен тип окачен таван (или тип „Армстронг”)

Този вид окачен таван се прави от минералфазерни плоскости. Вече се предлага и голямо разнообразие от ПВЦ плоскости за растерен тип тавани. Те се поставят върху носеща конструкция и още една метална видима конструкция между самите пана. Последната може да бъде в бяло цвят, хром (огледално) или хром мат, материалът е алуминий. Предвид характера на използваните естествени материали, растерният окачен таван не поддържа горене, има чудесни акустични качества и е дишащ (влагоустойвисотта му е между 90 и 100%).

Опънат таван

Опънатият таван в банята представлява пластмасов или метален профил, монтиран към стените или тавана, по който се изпъва PVC текстил. В сравнение с окачените тавaни, опънатият таван намалява височината на помещението минимално – в най-добрия случай 18 мм. По този показател конкурент може да бъде само гипсокартонът, директно залепен за плочата.

Опънатият таван от PVC текстил предлага различни цветови възможности в комбинация с огледален (гланцов) или матов ефект. Характерно за опънатия таван е изключително дългият живот и гаранцията от 10 години. Той не променя цвета си с времето, не поддържа горене, не се рони и е водоустойчив.

Искате индивидуална оферта?

Разберете каква ще бъде крайната цена за поставявне на окачен таван при нас! Поискайте оферта още днес.

Наши клиенти: