Поставяне на ламинат

Поставяне на ламинат – специализирана строителна услуга от фирма Вайб Билд ООД. Работим по обекти от цялата страна.

Издръжливостта, експлоатационният живот и декоративният ефект на подовото покритие зависят от начина и качеството на монтаж.

Има три варианта за посоката на монтаж на ламината:

  • По посока на светлината (надлъжна);
  • Напречно на посоката на светлината (напречно);
  • Диагонално.
груб-строеж-елемент-01

Ценообразуване

Поставяне на ламинат ЦЕНА

Средната цена за монтаж на ламиниран паркет в малка стая от 10 кв. метра е 35 лв.

Професионалното поставяне на ламинат струва около 21 лв. на квадратен метър, като към цената са включени трудът и материалите. Крайната за монтаж на ламинат цена зависи от размера на вашия под, избраните материали и разходите за работата.

Готови сме да помогнем и да отговорим на въпросите Ви. Имате възможност да пуснете заявка за индивидуална оферта директно през сайта ни. Така, по най-бързия начин ще можем да Ви изготвим оферта с крайна цена. Очакваме запитванията Ви.

Схеми за полагане на ламинат

Препоръчваме ламината да бъде оставен в помещението между 24 – 48 часа. През този период паркетът се климатизира към температурата и влажността в стаята и така се избягват неприятности от свиването или раздуването на ламелите във вече ремонтираната настилка.

Има много опции за разположението на ламелите. Най-често използваните оформления за ламиниран паркет са:

  • Класическа с неравномерно подреждане на ламелите. Класическата версия включва изместване на всеки ред с една трета от дължината спрямо предишния. Първата дъска се скъсява с 30 см. Вторият ред започва с цялата дъска. И т.н.
  • Шах – като тухлена зидария. Равномерно подреждане по редовете. Полагането на ламинат по схемата „шах“ е подобно на предишната версия, но изместването на ламелите на всеки ред се извършва точно с половината от дължината му. Редувайки в определен ред дъски с различни нюанси от една и съща колекция, можете да постигнете интересен ефектен модел на пода.
  • Рибена кост-За монтаж на рибена кост дъските са под ъгъл. Има различни опции в зависимост от степента на ъгъла и броя на ламелите. Този метод изисква специален ламинат със сглобки в краищата. Така положеното подово покритие придава на пода визуално измерение и изглежда като естествен паркет. Минуси – голямо количество отпадъци, сложността на монтажа и необходимостта от закупуване на специален вид ламинат с крайни сглобки.
  • Асиметричното полагане предполага хаотично подреждане на панели с изместени редове, без стриктно спазване на дължината му.

Искате индивидуална оферта?

Разберете каква ще бъде крайната цена за полагане на ламинат при нас! Поискайте оферта още днес.

Наши клиенти: