Предстенни обшивки

Предстенни обшивки от фирма Вайб Билд ООД, София – поставяне в цялата страна.

Като алтернатива на класическата (и вече безвъзвратно остаряла) технология за измазване на тухлени зидове с дебел пласт хоросан, предоставяме едно много практично решение – т.нар. предстенни обшивки.

Вместо трудоемката дейност, свързана с разход на големи количества материал и внасяне в сградата на немалко влага, за чието изпаряване са необходими месеци наред, стените се облицоват с плочи гипсокартон или гипсфазер.

груб-строеж-елемент-01

Ценообразуване

Предстенни обшивки ЦЕНИ

Предстенни обшивки в сухото строителство са вид облицовки, на които при нас във Вайб Билд ООД е обърнато специално внимание. Средната цена за предстенни обшивки излиза около 45 лв./ м2. Цената на желания тип предстенна обшивка може да варира според квадратурата. Спрямо типа на помещението можем да дадем отлични съвети за вида на предстенната обшивка. 

Нашият строителен екип от инженери са готови да помогнат и да отговорят на въпросите Ви, ако има такива. Имате възможност да пуснете заявка за индивидуална оферта директно през сайта ни. Така, по най-бързия начин ще можем да Ви изготвим оферта с крайна цена спрямо големината (м2) на помещенията и избрания от вас модел на обшивката.  Очакваме запитванията Ви.

Видове предстенни обшивки

Предстенната обшивка е облицовка от гипсокартон с метална конструкция, като в зависимост от профилите тя може да бъде:

Предстенна обшивка с директни окачвачи – предстенна облицовка върху носеща конструкция от метални CD и UD профили, която се закрепва към стената посредством директни окачвачи.

Свободно стояща предстенна обшивка – предстенна облицовка, която се използва за изглаждане на неравна зидария, като за носещата конструкция се използват метални CW и UW профили.

Съществено предимство на предстенната обшивка е, че позволява зад нея да се създаде достатъчно широка кухина. Това е необходимо, защото постигането на ефективна звуко- и топлоизолация е в пряка зависимост от дебелината на изолационния материал.

Така например за звукоизолация се приема минерална вата с минимална дебелина 50 mm. Ще добавим и още нещо – в сравнение с полутвърдите или твърди плочи (минерална вата или стиропор), с които се облепват комбинираните облицовъчни плочи, за запълване на кухината в предстенната обшивка се използват леки и значително по-евтини рулонни звукоизолационни материали. Леките материали от минерална вата са и по-добри изолатори срещу преминаване на шума.

Прилагането на предстенна обшивка дава много по-голяма свобода при избор на дебелината на изолацията и вида на използвания материал.

Този е един от начините за направа на вътрешна топлоизолация на сгради, при които външна не може да бъде поставена.

Искате индивидуална оферта?

Разберете каква ще бъде крайната цена за поставяне на предстенни обшивки при нас! Поискайте оферта още днес.

Наши клиенти: