Куфар от гипсокартон

Куфар от гипсокартон от фирма Вайб Билд ООД, София – поставяне в обекти за цялата страна.

Практически във всеки основен ремонт, а понякога и в козметиката, възниква ситуация, при която е необходимо да се скрият някакви комуникации или други устройства „в стената“. Често това важи за бани, кухни и коридори, но и за всекидневни.

Чрез куфар от гипсокартон това е възможно без да се нарушава естетиката в стаята.

груб-строеж-елемент-01

Ценообразуване

Куфар от гипсокартон ЦЕНА

Средната цена за куфар от гипсокартон започва от 15 лв./ м2.
Предлагаме изработка на куфари от гипсокартон на най-добри цени спрямо качеството (материали и труд). След като изясним големината и типа на куфара ще Ви изготвим индивидуална оферта и ще можем да Ви дадем точна цена за целия обект.

Можете да разговаряте с наш консултант-инженер безплатноТой ще Ви помогне при избора на куфар от гипсокартон, ако се колебаете и имате въпроси.

Вземете своята персонална оферта!

Куфар от гипсокартон - видове

Затварянето на тръби с куфари от гипсокартон се прави за затваряне на тръби на парно в жилищните помещения и ВиК в бани и тоалетни. Куфарите биват двустранни и тристранни така наречените „Г“ и „П“ образни.

Това е основно за тръби, но понякога е необходимо да се скрият структурните характеристики на сграда, например греди или колони. Най-често този проблем възниква на вторичния пазар на жилища в моделни жилища, които са построени без оглед на естетическата красота или специални удобства.

Важен елемент от изпълнението на кутията от гипсокартона е профилът, върху който е монтирана. Профилът, както и всеки друг материал, се издава в различни стандартни размери. Понякога се оказва, че профилът изглежда е с един размер, който не се слива, един малко по-къс от другия (по ширина). За да не се стигне до такава ситуация, профилите за гипсокартон трябва да се вземат от една и съща партида и от един производител.

Основните стандартни размери на профилите и тяхната функционална цел, където UD е водещият профил, а CD е основният профил.

UD 27/28, CD 60/27 – профилите са общи за всички видове помещения, но не и за окачени тавани. Използват се в помещения, чиято дължина не надвишава 5 метра.

UD 50/40 и CD 50/50 – профили за кутии на пода и за стенни конструкции, които позволяват механично и физическо натоварване. И също така се използва на много нива тавани, в стаи с дължина повече от 5 метра. Понякога се използва за декоративни кутии.

UD 50/40 и CD 75/50 – приблизително същото като предишния размер, но позволява монтирането на опънати тавани (в стаи с дължина не по-голяма от 5 метра), но не се препоръчва за подови кутии.

UD 75/40 и CD 75/50, UD 100/40 и CD 100/50 – Всичко, което е по-голямо, но с дължина на стаята повече от 8 метра, е подходяща за веранди и тераси.

Искате индивидуална оферта?

Разберете каква ще бъде крайната цена за поставявне на куфар от гипсокартон при нас! Поискайте оферта още днес.

Наши клиенти: