Декоративни мазилки

Декоративни мазилки (вътрешни) за дома или офиса положени от фирма Вайб Билд ООД. Работата се извършва по обекти на частни и бизнес клиенти в София и цялата страна.

Постигаме индивидуалност на всяко помещение, благодарение на разнообразие от техники за нанасяне. 

Декоративните мазилки които предлагаме са разнообразни и различни по своята структура и начин на нанасяне. 

груб-строеж-елемент-01

Продукти с които работим:

декоративни мазилки - RÖFIX 715

RÖFIX 715

Благородна мазилка Spezial

декоративни мазилки - RÖFIX 713 NATURA

RÖFIX 713 NATURA

Минерална, естествено бяла, хидрофобна структурна завършваща мазилка.

декоративни-мазилки

RÖFIX DECOR PUTZ

Минерална мазилка

За повече информация разгледайте бизнес каталога за вътрешни мазилки на RÖFIX.

Ценообразуване

Декоративни мазилки ЦЕНИ

Цената за полагане на декоративни мазилки запичва от 15 лв./ м2 за труд. Цената на самата мазилка зависи от вида (травертин, мраморна, венецианска или пясъчна) и желаната марка на материала. Спрямо разположението на жилището можем да дадем отлични съвети за избор на марка декоративна мазилка. Цветовете (гамата) са обвързани изцяло с предпочитанията на клиента.

Нашия строителен екип от инженери са готови да помогнат и да отговорят на въпросите Ви, ако имате такива. Можете да пуснете заявка за индивидуална оферта директно през сайта ни. Така, по най-бързият начин ще успеем да Ви изготвим оферта с крайна цена спрямо големината (м2) на стените и избраната от Вас марка на мазилка. Насреща сме да съдействаме.

Мазилка „Травертин“

Цени от 16 лв. / м2

Венецианаска мазилка

Цени от 17 лв. / м2

Пясъчна мазилка

Цени от 15 лв. / м2

Мраморна мазилка

Цени от 17 лв. / м2

Видове декоративни мазилки

Предлагаме 4 вида декоративни мазилки като отделни услуги – посочено по-долу. 
Изберете тази от която се нуждаете и се запознайте в дълбочина с детайлите и начина ни на работа.

Мазилка „Травертин“

Декоративните ни мазилки Травертин са изработени от пулверизирани минерали, варовик и специални добавки за да предоставят прекрасния, триизмерен ефект на естествения камък – без трудоемката, тромава и скъпа инсталация на тежки плочи от варовик.

Венецианаска мазилка

Най-често използвана за вътрешни стени или тавани, тя имитира многотонния, триизмерен ефект на естествения камък - без да е необходимо да се теглят и поставят тежки плочи от истински мрамор. Подхождат особено на коридора, кухнята, всекидневната и спалнята.

Пясъчна мазилка

Пясъчните мазилки са направени от специални смоли, естествени филъри и песъчинки от фин пясък или стъкло, които създават ефекта на пясък в движение. Многото вариации на основите и цветовете позволяват на продуктите да се използват във всички среди.

Мраморна мазилка

Нанасянето на мазилка с мраморен ефект е чудесен начин да получите имитация, която е почти еднаква на външен вид от оригинала. Съвременните оцветяващи пигменти придават ярък, наситен нюанс, а специфичните техники на нанасяне правят всеки квадратен метър покритие уникален.

Декоративни мазилки - ефекти

Предимството на декоративните мазилки пред добре познатите ни бои и латекс, е че благодарение на голямото разнообразие на цветове и материали, те дават възможност за съчетаване на различни стилове в един дом и може да се експериментира както с цвета, така и с материала и с начина на обработка.

Декоративните и структурирани мазилки се нанасят върху добре шпаклована стена. Има няколко начина за нанасяне в зависимост от вида на декоративната мазилка:

  • Нанасяне с валяче с дълъг косъм, четка или пластмасова маламашка. Дебелината на нанесения слой се определя от избраната вторична техника за декорация
  • Нанасяне с иноксова маламашка, четка, метличка, изкуствена трева, работа с шаблони
  • При акрилни мазилки (венециански) – продуктът се нанася на три ръце с маламашка за Венецианска мазилка. 1. Първа ръка – нанася се равномерно и се изчаква да изсъхне 10-12 часа. 2. Втора ръка – фин слой от продукта се нанася на „маски“ до постигане на напълно гладка повърхност. Изчаква се да изсъхне 6-8 часа. 3. Трета ръка – нанасят се съвсем фини „маски“ и се полира повърхността с ръба на маламашката

Декоративният ефект на мазилката се получава при нанасянето на втория продукт в серията – самата декоративна мазилка.
Първият слой се нанася равномерно по цялата повърхност с маламашка. Работата е като при обикновена шпакловка. Слоят се изравнява.
Вторият слой е този, който определя декоративното звучене на мазилката. Тук може да се развихри фантазията.

Нанася се със шпакла и маламашка на мазки.
Натискът при нанасянето на третия слой е по-силен. С него се изравнява основата.

При това движение с натиск, повърхността се полира с ръба на маламашката.
Това е завършващият изравняващ слой на венецианската мазилка. След изсъхване се получава мраморното звучене на повърхността.
За още по-финно заглаждане и блясък повърхността може да се заглади и с вибрационна шлайф машина.

Искате индивидуална оферта?

Разберете каква ще бъде крайната цена за полагане на декоративна мазилка! Поискайте оферта още днес.