Декоративни мазилки

Декоративни мазилки (вътрешни) за дома или офиса положени от фирма Вайб Билд ООД. Работата се извършва по обекти на частни и бизнес клиенти в София и цялата страна.

Постигаме индивидуалност на всяко помещение, благодарение на разнообразие от техники за нанасяне. 

Декоративните мазилки които предлагаме са разнообразни и различни по своята структура и начин на нанасяне. 

груб-строеж-елемент-01

Ценообразуване

Декоративни мазилки ЦЕНИ

Цената за полагане на декоративни мазилки запичва от 15 лв./ м2 за труд. Цената на самата мазилка зависи от вида (травертин, мраморна, венецианска или пясъчна) и желаната марка на материала. Спрямо разположението на жилището можем да дадем отлични съвети за избор на марка декоративна мазилка. Цветовете (гамата) са обвързани изцяло с предпочитанията на клиента.

Нашия строителен екип от инженери са готови да помогнат и да отговорят на въпросите Ви, ако имате такива. Можете да пуснете заявка за индивидуална оферта директно през сайта ни. Така, по най-бързият начин ще успеем да Ви изготвим оферта с крайна цена спрямо големината (м2) на стените и избраната от Вас марка на мазилка. Насреща сме да съдействаме.

Мазилка „Травертин“

Цени от 16 лв. / м2

Венецианаска мазилка

Цени от 17 лв. / м2

Пясъчна мазилка

Цени от 15 лв. / м2

Мраморна мазилка

Цени от 17 лв. / м2

Видове декоративни мазилки

Предлагаме 4 вида декоративни мазилки като отделни услуги – посочено по-долу. 
Изберете тази от която се нуждаете и се запознайте в дълбочина с детайлите и начина ни на работа.

Мазилка „Травертин“

Декоративните ни мазилки Травертин са изработени от пулверизирани минерали, варовик и специални добавки за да предоставят прекрасния, триизмерен ефект на естествения камък – без трудоемката, тромава и скъпа инсталация на тежки плочи от варовик.

Венецианаска мазилка

Най-често използвана за вътрешни стени или тавани, тя имитира многотонния, триизмерен ефект на естествения камък - без да е необходимо да се теглят и поставят тежки плочи от истински мрамор. Подхождат особено на коридора, кухнята, всекидневната и спалнята.

Пясъчна мазилка

Пясъчните мазилки са направени от специални смоли, естествени филъри и песъчинки от фин пясък или стъкло, които създават ефекта на пясък в движение. Многото вариации на основите и цветовете позволяват на продуктите да се използват във всички среди.

Мраморна мазилка

Нанасянето на мазилка с мраморен ефект е чудесен начин да получите имитация, която е почти еднаква на външен вид от оригинала. Съвременните оцветяващи пигменти придават ярък, наситен нюанс, а специфичните техники на нанасяне правят всеки квадратен метър покритие уникален.

Декоративни ефекти

Предимството на декоративните мазилки пред добре познатите ни бои и латекс, е че благодарение на голямото разнообразие на цветове и материали, те дават възможност за съчетаване на различни стилове в един дом и може да се експериментира както с цвета, така и с материала и с начина на обработка.

Декоративните и структурирани мазилки се нанасят върху добре шпаклована стена. Има няколко начина за нанасяне в зависимост от вида на декоративната мазилка:

  • Нанасяне с валяче с дълъг косъм, четка или пластмасова маламашка. Дебелината на нанесения слой се определя от избраната вторична техника за декорация
  • Нанасяне с иноксова маламашка, четка, метличка, изкуствена трева, работа с шаблони
  • При акрилни мазилки (венециански) – продуктът се нанася на три ръце с маламашка за Венецианска мазилка. 1. Първа ръка – нанася се равномерно и се изчаква да изсъхне 10-12 часа. 2. Втора ръка – фин слой от продукта се нанася на „маски“ до постигане на напълно гладка повърхност. Изчаква се да изсъхне 6-8 часа. 3. Трета ръка – нанасят се съвсем фини „маски“ и се полира повърхността с ръба на маламашката

Декоративният ефект на мазилката се получава при нанасянето на втория продукт в серията – самата декоративна мазилка.
Първият слой се нанася равномерно по цялата повърхност с маламашка. Работата е като при обикновена шпакловка. Слоят се изравнява.
Вторият слой е този, който определя декоративното звучене на мазилката. Тук може да се развихри фантазията.

Нанася се със шпакла и маламашка на мазки.
Натискът при нанасянето на третия слой е по-силен. С него се изравнява основата.

При това движение с натиск, повърхността се полира с ръба на маламашката.
Това е завършващият изравняващ слой на венецианската мазилка. След изсъхване се получава мраморното звучене на повърхността.
За още по-финно заглаждане и блясък повърхността може да се заглади и с вибрационна шлайф машина.

Искате индивидуална оферта?

Разберете каква ще бъде крайната цена за полагане на декоративна мазилка! Поискайте оферта още днес.