Ремонт на баня

Ремонт на баня – специализирана строителна услуга от фирма Вайб Билд ООД. Работим по обекти от цялата страна.

Ремонтът на банята е вълнуващо и скъпоструващо начинание, към което трябва да подходим отговорно. Цялостният ремонт обикновено се прави на баня в стара сграда и изисква много повече средства и време отколкото довършването на банята в ново строителство.

груб-строеж-елемент-01

Ценообразуване

Ремонт на баня ЦЕНА

Цената за ремонт на баня зависи от основата и сложността ѝ. Затова и ценообразуването на услугата е ориентировъчна. Изготвяме проекти за баня при Ваш интерес. Крайната и съобразена цена ще включва труда и материалите, които ще се вложат в нейния ремонт.

Цената зависи и от състоянието на банята, етажа, на който се намира жилището, наличието на асансьор и т.н. Имате възможност да пуснете заявка за индивидуална оферта директно през сайта ни. Така, по най-бързия начин ще можем да Ви изготвим оферта с крайна цена.
Очакваме запитванията Ви!

Етапи при ремонт на баня

Къртене и демонтаж

Налага се да се изкъртят старите плочки, мозайка, да се демонтира санитарията и старите водопроводни тръби. Ако се доверите на строително-ремонтна фирма, ще може да се възползвате от цялостна услуга – къртене, демонтаж, събиране и извозване на боклука. В стандартна баня от 3-4 кв.м. този процес отнема 1-2 дни.

ВиК и електрическа инсталация

След години употреба старите тръби започват да корозират отвътре, диаметърът им се стеснява поради натрупания котлен камък, появява се частично запушване. Това може да доведе до намален дебит на водата, да влоши нейните качества и да стане причина за чести аварии.

Новите полипропиленови тръби не корозират и не натрупват котлен камък. Обикновено тръбите за баня са със следните размери: водопроводни тръби – ф20, сифони – ф50, мръсен канал – ф110.

Замазка, мазилка и хидроизолация

След полагането на мазилката и замазката е важно да се направи и хидроизолация. Тя предпазва стените от проникване на влага и образуване на мухъл и плесен. Най-добре е да се хидроизолират всички стени и пода, но този вариант не е никак евтин. При ограничен бюджет може да се сложи хидроизолация само по ъглите на душ пространството, което макар и не напълно достатъчно, пак ще има ефект.

Окачен таван

Най-разпространеният вариант за окачен таван в банята е този от влагоустойчив гипскартон, който се шпаклова и боядисва с латекс за влажни помещения. Той създава гладка и равна основа, скрива тръби и кабели и дава възможност за монтиране на лунички.

Друг, често предпочитан вариант за таван е „Хънтър Дъглас“. Той е изграден от алуминиеви ламели, които лесно и бързо могат да се демонтират при необходимост и да осигурят достъп до скритите тръби и кабели. Цената им е малко по-висока от тази на тавана от гипсокартон.

Осветление и вентилация

Осветлението в банята условно се разделя на централно и допълнително. Централното обикновено се осигурява от осветително тяло, монтирано на тавана, например плафон или лунички, вградени в окачения таван. Допълнителното осветление ще бъде много полезно около и над огледалото или пък в душ зоната. За постигане на максимален комфорт в банята е нужна степен на осветление от 75 лукса. Така например в баня от 2 кв.м. е достатъчна 60-75 ватова крушка, а за баня от 6 кв.м. ще са необходими 150 вата.

Полагане на фаянс и теракот

Наличието на предварително направен проект ще ви ориентира за количество плочки, които ще са ви необходими. 

По отношение на подовата настилка, най-често се използва теракот или гранитогрес. При избора им най-важно е да са с противохлъзгащо покритие и дебелина на плочката поне 8 мм. в противен случай вероятността от счупване е голяма.

Освен стандартните плочки, настилката в банята може да бъде от винил, който се поставя и поддържа лесно и е напълно водоустойчив.

Искате индивидуална оферта?

Разберете каква ще бъде крайната цена за ремонт на баня при нас! Поискайте оферта още днес.

Наши клиенти: