Плоски покриви

Ремонт и изграждане на плоски покриви от всякакъв вид за цялата страна със строителна фирма Вайб Билд ООД, София.

Според структурата, предлагаме изграждане на единични (топли) или двойни (студени) плоски покриви.

груб-строеж-елемент-01

Ценообразуване

Плоски покриви: ЦЕНИ

Цената за плосък покрив се различава в зависимост дали помещението под покрива ще се отоплява. Например, ако се интересувате от направа на плосък покрив на гараж, то цената ще варира от 40 до 48 лв./м2.
Ако става въпрос за покрив на жилище, тогава цената започва от 70 до 85 лв. /м2 (за труд).

Консултирайте се със специалист от Вайб Билд ООД по телефона или изпратете запитване с информация за площ и тип покрив, от който се интересувате. След като изясним квадратурата и направим оглед при необходимост, ще Ви изготвим индивидуална оферта с крайна цена.

Можете да разговаряте с наш консултант-инженер безплатно
Нека обсъдим Вашия предстоящ ремонт и да го остойностим.

Не се колебайте, вземете своята персонална оферта!

Видове плоски покриви

Плоските покривни покрития са едни от най-разпространените варианти за покриви в целия свят. Подходящи са за изграждане на жилищни сгради, кооперации, къщи и са отличен и търсен избор на покрив на промишлени сгради.

Има няколко вида плоски покриви, независимо от вида на покривното покритие:

Неизползваеми плоски покриви

Неизползваемите плоски покриви не са проектирани да издържат на допълнително натоварване, например покривът няма да се ползва като допълнителна използваема жилищна площ.

Разходите за подобно покритие, са значително по-малки, отколкото например при монтажа на други видове покрития, за разлика от използваемите.

Върху тях се излиза само поради контролна или ремонтна дейност. 

Използваеми плоски покриви

В днешно време този вид покритие е много търсено. Създадената допълнителна площ на повърхността на покрива може да се използва за направа на заведения, спортни площадки, паркинги и др.

Устройството на такъв покрив струва значително по-скъпо от неизползваемия, но има съществени предимства: освен допълнителната площ, този покрив е с гарантирано по-дълъг живот.

Инверсионни плоски покриви

Особеност, при устройството на плоски покриви от инверсионен тип, се явява монтажът на топлоизолационния слой над хидроизолационния, който не се подлага на ултравиолетово, температурно и механично въздействие.

Дренажният слой и геотекстилът, на свой ред, предпазват от външни фактори топлоизолационния слой. На финала се полага слой от тротоарни плочки ( плочки за тераса ).

Традиционни плоски покриви

Традиционните невентилирани плоски покриви имат изолационен слой, който предпазва от вода. Най-често за това се използват покривен филц или все по-модерните EPDM мембрани.

Последните са напълно екологични и не изискват никаква поддръжка. Един такъв слой е в състояние да гарантира трайна хидроизолация на плосък покрив.

Основни части на плоските покриви

При изграждане на плоско покривно покритие има главни компоненти, които са задължителни. 

Носеща покривна конструкция – Най-често е стоманобетонна плоча. Когато основата е хоризонтална, необходимите наклони се създават с пълнеж от бетон или замазка. Стоманобетонната носеща плоча е плътна, ребреста или с кухини, монолитна или сглобяема. Носещата конструкция на плоския покрив е подложена на резки температурни колебания в широки граници, поради което е необходимо да се вземат мерки за поемане на възникналите деформации и движения чрез фуги, свободни краища, ставни връзки и др.

Пароизолация – Плоските покриви поставят определени изисквания към дифузията на използваните материали. Вътрешната пароизолация трябва да има висока променливост на влагата. Плоските покриви и покривите с дифузионно-задържаща външна облицовка без функционираща вентилация са податливи на повреди чрез конвекция. Поради това е важно пароизолацията да бъде направена качествено.

Топлоизолация – В неизолиран дом по-голямата част от топлината се губи през покрива. Топлоизолацията е задължителна, ако покривът е над отопляемо помещение и се прави от леки и за предпочитане твърди материали. Много подходящи са леките бетони, излети на място или положени като плочи, а също така и някои пеноматериали – пеностъкло, пенополистирол, полиуретан, битумоперлитни плочи. Използват се и насипни материали – сгурия, керамзит, аглопорит. Дебелината на топлоизолацията е 15-25 cm за леките бетони и насипните материали и 5-10 cm за останалите случаи. Топлоизолацията на плоски покриви включва вентилационни или дренажни канали. 

Искате индивидуална оферта за плосък покрив?

Разберете каква ще бъде крайната цена за този вид строителна услуга при нас! Поискайте оферта още днес.

Какво казват наши клиенти?

Успешно ремонтиран покрив на жилищна кооперация в гр. Сливен. Бе направен плосък неизползваем покрив с топлоизолация. Фирма Вайб билд оод се съобрази с поставените срокове и извърши ремонта коректно.

плоски-покриви-ревю-1
4.7/5

Красимир Митроев

гр. Сливен

Използваме услугите на компания VIBE-BUILD от години. Страхотна работа при изграждане на плоско покривно покритие на нашия промишлен цех. За това работим именно с вас и ще продължава да бъде така. Силни препоръки и успех!

4.8/5

Димана Николаева

гр. Варна

За първи път ми се наложи да търся фирма за ремонт на плосък покрив и се радвам, че попаднах именно на Вас. Ясно поставяне на плана на работа и добро изпълнение. 

ремонт-на-покриви-цени-ревю-03
5/5

Филип Василев Филипов

гр. Бургас