Ремонт на кухня

Ремонт на кухня – специализирана строителна услуга от фирма Вайб Билд ООД. Работим по обекти от цялата страна.

Много е важно ходовата линия да е изчислена правилно съобразно естествената последователност на извършваните от домакинята действия. Това важи особено при по-големи помещения.

Ние вярваме, че всеки сантиметър е от значение, защото пространството, с което разполагаме трябва да се оползотвори максимално, така че да се осигури удобството при ползване.

груб-строеж-елемент-01

Ценообразуване

Ремонт на кухня ЦЕНА

Цената за ремонт на кухня е строго специфична и персонализирана спрямо вашият проект. Има и фактори, които диктуват крайната сума, като: Вида на ремонта – ще се подменят мебели, къртене на плочки; ще се променят ли стените, къртене на разделни стени; как ще се облицоват стените; какъв вид под ще се полага; смяна на ВиК и инсталация на нова кухня; ново осветление/ел. инсталация.

Готови сме да помогнем и да отговорим на въпросите Ви. Имате възможност да пуснете заявка за индивидуална оферта директно през сайта ни. Така, по най-бързият начин ще можем да Ви изготвим оферта с крайна цена. Очакваме запитванията Ви.

Етапи при ремонт на кухня

Следваме определен ред в работата си. Нищо при нас не е случайно. Както шкафовете и електроуредите не трябва да бъдат пръснати безразборно край всички стени. Подреждането им си има своя логичен смисъл и той трябва да се спазва.

Кухненските шкафове, изпълнени с МДФ, покрит с естесвен дъбов фурнир с хоризонтален фладер за долните шкафове, лак за горните и  термоустойчив плот с дебелина 4 см, са удобно разположени от двете страни за максималко уползотворяване на пространството. 

Нека разгледаме етапите при кухненски ремонт:

Проектиране на кухнята

Проектирането на една кухнята като самостоятелно помещение започва с точното заснемане. Всеки сантиметър е от значение, защото пространството, с което разполагаме, трябва да се уползотвори максимално, така че да се осигури удобството при ползване.

В съответствие с проекта за кухненските шкафове се изработва и електрическата инсталация. 

За безопасна работа на мощните електрически  уреди в кухнята се предвижда силова инсталация с проводници с необходимото сечение.

В кухнята освен контактите за електроуредите, които се разполагат под кухненския плот, са необходими и контакти над плота за включване на на дребни електроуреди  като миксери, кафемашини и др.

Разчистване на кухнята

В старите жилища, където ремонт не правен с десетки години се налага едно сериозно разчистване. Често в такива жилища има и полици или ниши иззидани или напревени дори с голямо количество цимент. 

Къртим всичко което ще бъде ненужно. Разчистваме и махаме настилки, ламперии, плочки, махаме тапети и още много други.

След като сме изкъртили всичко идва време за натоваряне в камион и трянспортиране на бокуците до най-близкото оторизирано сметище. 

Почистваме добре помещението, за да е готово за последващите ремонтни дейности.

Водопровод и канализация за кухнята

Канализационните тръби се фиксират със скоби към стената с наклон от 2%. Това е оптималният наклон за безпрепятствено оттичане на водата и предотвратяване запушването на канализационните тръби.
За изграждането на водопровода ще използваме гъвкави тръби с пресфитинги на PipeLife.

По правило трасето на студената вода минава под това на топлата. 

Тръбите на водопровода се фиксират със скоби, монтирани с дюбели към стената. 

Колената за присъединяване на смесителя за мивката се монтират временно с по един винт към стената, тъй като при изграждането на предстенната обшивка те трябва да бъдат преместени и фиксирани окончателно към гипскартона.

Настилка в кухнята

Керамичните плочки са за препоръчване като подови настилки за антрета, коридори и кухни. Те се поддържат лесно и имат много по-добра износоустойчивост от дървените паркети.

Използването на различни видове плочки в коридора и кухнята например, ще доведе до визуално смаляване и накъсване на помещенията.

Когато плочките са от една и съща серия, дори с различни цветове, те преминават от атрето в коридора и кухнята без да прекъсват. Така помещенията се възприемат като едно и изглеждат по-големи.

Диагоналното редене е за предпочитане не само защото придава значително по-раздвижен и по-приятен за окото вид на настилката, но и при това редене по-незабележими остават различията в големината и формата на крайните плочки да стените.

Искате индивидуална оферта?

Разберете каква ще бъде крайната цена за ремонт на кухня при нас! Поискайте оферта още днес.

Наши клиенти: