Ремонт на къща

Ремонт на къща – специализирана строителна услуга от фирма Вайб Билд ООД. Работим по обекти от цялата страна.

Ремонтът на къщата можем да разделим главно на три части:

  • Вътрешни строително-ремонтни работи (СРР);
  • Външни строително-ремонтни работи; 
  • СРР на дворното пространство.
груб-строеж-елемент-01

Ценообразуване

Ремонт на къща ЦЕНА

Цената на цялостен ремонт на къщата варира между 480 и 800 лв/m2.
Това включва разрушаване на носещи стени, избиване на отвори за врати и прозорци, обновяване на фасади, монтаж на нова дограма, цялостно полагане на електрически и механични инсталации, сух монтаж, полагане на подови и стенни облицовки и мазилки.

Крайна цена за ремонт на къща можем да дадем след направено запитване с характеристики на помещенията, квадратура и информация за желания вид ремонт. 

Нашият строителен екип от инженери са готови да помогнат и да отговорят на въпросите Ви. Имате възможност да пуснете заявка за индивидуална оферта директно през сайта ни. Така, по най-бързия начин ще можем да Ви изготвим оферта с крайна цена. Очакваме запитванията Ви.

Ремонт на къща - Какво трябва да знаем?

Каква е правилната последователност на ремонтните дейности?

Започва се  най-напред с мокрите процеси – отвътре и отвън – и може да се работи едновременно, но до определен етап.

Например при топлоизолация отвън на къщата, процесът спира до етап шпакловка, а на мазилката ще се върнем след грубите дейности вътре, защото при някои от вътрешните дейности на ремонта външната мазилка може да се замърси от праха и пръските при бъркането.

Премахване на съществуващи стени

При промяна на стени и разпределения, първата дейност, разбира се, е къртенето. Но преди това е много важно да се консултираме с инженер-конструктор, който да ни даде компетентно мнение за безопасността на търсените промени. Ако те са значителни, е необходимо да се изготви проект. Трябва да знаете, че в старите панелни блокове почти всяка стена е носеща и е опасно да се бутат комини, трегери и стени без такава консултация с конструктор.

Изграждане на нови стени, естествено, започва след бутането на старите стени, а следващият етап от ремонта е полагането на всички видове инсталации.

Инсталации

Всички работи, свързани с електро, ВиК и ОВ инсталациите трябва да са в началото на ремонта. За изграждане на отоплителната инсталация ви е необходим проект. След това се започва с прокарване на тръбите (независимо дали парното отопление е с котле на твърдо гориво или газ).

И едва след като свършим работата по инсталациите можем да започнем мокрите процеси по измазване на обекта.

Мазилки, настилки, замазки и шпакловки

Започваме с измазването на тавана, след това стените и накрая завършваме със замазките по пода. Пластовете на мазилките и замазките трябва да бъдат по два сантиметра, като на пода може да стигне до 4 см.за нова къща, но при ремонт водещо е постигането на равна повърхност и светло разстояние между пода и тавана поне 2.45 м. След изчакване на технологичното време за съхнене се започва работа по шпакловането на стените.

Искате индивидуална оферта?

Разберете каква ще бъде крайната цена за цялостен ремонт на къща при нас! Поискайте оферта още днес.

Наши клиенти: