Преградни стени

Преградни стени от фирма Вайб Билд ООД, София – изпълнение за обекти от цялата страна.

При обособяване на две зони в едно помещение обикновено е нужно изграждането на преградна конструкция.Тя едновременно отделя и обединява двете зони. Затова конструкцията се изгражда така,че да не прегражда цялото помещение и да оставя празно пространство за придвижване от двете й страни.

Преградните стени се състоят от единична или двойна конструкция от метални профили.

груб-строеж-елемент-01

Ценообразуване

Преградни стени ЦЕНА

Средната цена за преградна стена започва от 15 лв./ м2.
Цената на желания тип преградна стена може да варира според сложността на конструкцията и избора на материали. Спрямо типа на помещението можем да дадем отлични съвети за вида на преградната стена. 

Нашият строителен екип от инженери са готови да помогнат и да отговорят на въпросите Ви, ако има такива. Имате възможност да пуснете заявка за индивидуална оферта директно през сайта ни. Така, по най-бързия начин ще можем да Ви изготвим оферта с крайна цена спрямо големината (м2) на помещенията и избрания от вас модел преградна стена.  Очакваме запитванията Ви.

Изграждане на преградни стени

Преградните стени се състоят от единична или двойна конструкция от метални профили. Металните УВе профили се закрепват с дюбели към пода и тавана. Разстоянието между вертикалните ЦеВе профили се определя както от ширината на гипскартонените плоскости, така и от местоположението на предвидените ниши.

Дебелината на стената може да бъде различна,в зависимост от това какво ще бъде нейното предназначението. Едно от големите предимства на такъв вид конструкция е,че в кухото пространство на стената е възможно да се поставят изолационни материали, ако е необходимо или да се разположат различни видове скрити инсталации. Може да се предвидят и кабели за вградени осветителни тела. За облицоването на конструкцията се използват гипскартонени плоскости. Гипсът е най-старият познат на човечеството строителен материал. Той не съдържа абсолютни никакви съставки, които биха могли да навредят по някакъв начин. Гипсовите строителни материали създават най-добри предпоставки за природно добър микроклимат. Друго предимство, което съвсем не е за пренебрегване е, че гипсовите строителни материали са негорими.

При изграждане на вътрешното пространство поради малките дебелини на преградните стени се печели площ, спестява се време, липсва строителна влага. Освен бързия монтаж, с материалите на сухото строителство могат да бъдат осъществени нестандартни идеи и разчупени дизайнерски интериорни решения.
За стабилността на конструкцията основна роля играе монтажът на металните профили. УВе профилите се монтират към пода и тавана с рамкови дюбели, като разстоянието между тях е максимум 1 метър.

Така нареченият рамков дюбел или в случая «пирон дюбел» се състои от две части. Пирон дюбелите се набиват с чук в предварително пробити с бормашина отвори. При набиването на винта в основата, дюбелът се разтваря и закрепването става чрез притискане на пластмасовите рамена към стените на отвора.

След като се монтират хоризонталните Уве профили, към тях се закрепват и вертикалните ЦеВе профили. Разстоянието между тях е точно определено. Те се монтират на 60 см един от друг така,че гипскартонените плоскости, които са с ширина 120 см да могат да бъдат захванати към металната конструкция по дължина в двата края и в средата. Там, където е предвидено да има ниши или отвори – не се монтират вертикалните профили.

След прецизни изчисления за отвора или нишата се монтират допълнителни Уве профили, които да позволят фиксирането на вертикалните профили на определеното място.

Една от системите за изграждане на преградни стени, препоръчана от производителя се състои от единична конструкция от метални профили и двуслойна облицовка от гипскартон. Така се гарантира стабилност на конструкцията и здравина на стената.

Искате индивидуална оферта?

Разберете каква ще бъде крайната цена за изграждане на преградни стени при нас! Поискайте оферта още днес.

Наши клиенти: