Топлоизолация

Топлоизолация от фирма Вайб Билд ООД, София – работа по обекти в цялата страна.

Многокомпонентна система, която намалява топлинните загуби на жилището и подобрява комфорта. Тя може да бъде изпълнена по разнообразни технологии с различни изолационни материали.

Топлоизолация може да бъде поставена от външна и вътрешна страна на жилището. Най-ефективна е външната изолация – на покрива, фасадата и на основата и пода.

груб-строеж-елемент-01

Ценообразуване

Топлоизолация ЦЕНИ

Предлагаме три вида топлоизолация на най-изгодни цени – ЕPS, XPS и изолация с каменна вата.
Средната цена за топлоизолация при нас е 50 лв/м2.
След като изясним квадратурата и вида на изолацията от която имате нужда, ще Ви изготвим индивидуална оферта и ще можем да Ви дадем конкретна крайна цена за целия обект.

Можете да разговаряте с наш консултант-инженер безплатноТой ще Ви помогне при взимането на решения, ако се колебаете и имате въпроси.

Вземете своята персонална оферта!

Видове топлоизолация:

Топлоизолацията при нас е разделена на 3 отделни вида:
EPS изолация, XPS изолация и изолация с каменна вата.
Изберете услугата от която се нуждаете и разгледайте особеностите на конкретния вид топлоизолация, която Ви интересува.

EPS изолация

Eкспандиран полистирен -той е най-широко разпространеният и икономически изгоден материал за топлоизолация. Подходящ е за топлоизолация на външни стени. Предлага се в пакет, всяка плоскост е с размер 500х1000 мм. Икономически изгоден материал.

Топлоизолация XPS

Eкструдиран полистирол – по известен като фибран. Характеризира се с нулева паропропускливост, висока плътност и висока механична якост. Подходящ за топлоизолация на основи, сутерени, на подa вътре в помещенията, както и за плоски покриви.

Изолация с каменна вата

Произвежда се от камъни с вулканичен произход. Смята се за природен продукт без вредни елементи. Характеризира се с висока паропропускливост, висока плътност, негорим с отлични звукоизолационни и топлотехнически качества.

Каква топлоизолация да изберем?

Когато говорим за дълготрайно решение и запазване на естетическия вид на сградата само коефициента на топлопреминаване не е достатъчен. Трябва да се избере оптималната комбинация между следните свойства на топлоизолацията:

  • Топлоизолационни качества;
  • Механична якост;
  • Гъвкавост;
  • Устойчивост във времето;
  • Пожароустойчивост;
  • Паропропускливост;

Тези характеристики особено за EPS-а са взаимно свързани и често противоречащи си. Коефициента ламбда за EPS с плътност 12-14 кг/куб.м. удовлетворява изискванията при изчисляване на енергийната ефективност, но тази и по-ниска плътност на изолационния материал рязко намаляват механичната якост на системата и съответно нейния живот.

По-високата плътност подобрява механичната якост, но намалява паропропускливостта и повишава цената на системата.

Този въпрос е решен в съответните Европейските стандарти. Съгласно EN 13163 Топлоизолационни продукти за сгради от експандиран полистирен EPS, фасадният EPS е в група 2 с плътност от 15 до 20 кг/куб.м. Така формулирано се определят и границите на останалите характеристики.

Напоследък особено популярен е графитният EPS. Основната практическа полза от използавенто му е по-добрите топлоизолационни качества в сравнение с белия EPS със същата плътност (Съответно по-висок коефициент Rd).

За XPS (EN 13164) що се отнася за фасадни продукти, определяща не е плътността, а релефа и степента на горимост. При ватата (EN 13162) определящо е дали продукта е за контактна фасада (без смоли и с плътност над 90 кг/куб.м.) или е за окачена или вентилируема фасада.

Искате индивидуална оферта?

Разберете каква ще бъде крайната цена за успешно поставяне на топлоизолация при нас! Поискайте оферта още днес.

Наши клиенти: