Топлоизолация XPS

XPS изолация за дома, офиса или промишлени сгради от фирма Вайб Билд ООД, София – поставяне в цялата страна.

Екструдираният пенополистирол (XPS) или общоприетото му наименование “фибран”, представлява изолационни плочи, изработени чрез екструдиране на предварително разпенен полистирол, така че в него се получават множество въздушни мехурчета.

Технологията на производство дава затворена структура на решетката при по-дребни частици (камери по-малки от 1мм.), откъдето идват и по-добрите механични свойства на изолационните плочи спрямо EPS.

груб-строеж-елемент-01

Ценообразуване

XPS изолация ЦЕНИ

Ние предлагаме цялостни системни решения за вашата фасада, като всяка топлоизолационна система, има различен гаранционен срок, в зависимост от производителя.

  Средната цена за поставяне на топлоизолация XPS при нас е 70 лв./ м2. Цената на топлоизолацията може да варира според големината и избора на марка. Спрямо местоположението на сградата можем да дадем отлични съвети за вида на топлоизолацията. 

Нашия строителен екип от инженери са готови да помогнат и да отговорят на въпросите Ви, ако има такива. Имате възможност да пуснете заявка за индивидуална оферта директно през сайта ни. Така, по най-бързият начин ще можем да Ви изготвим оферта с крайна цена.
Очакваме запитванията Ви.

Топлоизолация XPS - характеристики

Макар и с много по-висока якост от минералната вата, XPS не предлага подобна сигурност срещу звуково и температурно натоварване. Материалът се квалифицира като В1 по клас на горимост и е самогасим.

Материалът е подходящ за изработване на подови, покривни и стенни изолации на мазета и приземни етажи. Поради изключителната си плътност XPS-a е непаропропусклив, а и е сто процента водонепромукаем. Затова той не е подходящ за външна топлоизолация с изключение, когато се изолират части от основите на сградите. Той има много голямо линейно разширение водещо често до появата на пукнатини по мазилката и отлепване на парчета изолация или части от мазилката заедно с мрежата.

Препоръчва се основно при изолирането на бетонни повърхности.Високата му якост го прави най-подходящ за изолиране на фундаменти и фундаментни плочи, под тежконатоварени сутеренни плочи, под жп линии, за тежки или използваеми обърнати покриви, за покривни гредоскари на скатни покриви. Водонепропускливостта на XPS е основно предимство при изпълнение на топлоизолации под кота нула – на фундаменти и сутеренни стени, мокри помещения и индустриални подове.

Допустимо е използването му за изолация на т.нар термомостове на сградите – бетонни трегери, колони и др. Също така се използва за изработка на вътрешни изолации, където неговата ниска паропропускливост и висока механична якост го правят изключително подходящ.

Искате индивидуална оферта?

Разберете каква ще бъде крайната цена за поставявне на XPS изолация от нашия екип! Поискайте оферта още днес.

Наши клиенти: