Ремонт на апартамент

Ремонт на апартамент – специализирана строителна услуга от фирма Вайб Билд ООД. Работим по обекти от цялата страна.

Ремонт и реконструкция на апартаменти. Пълният ремонт може да отнеме от 2 до 8 месеца в зависимост от много фактори.

При изпълнението на всеки един ремонт на апартамент, с който се захващаме, следваме методични стъпки на работа, с цел гарантиране на най-добра координация и комуникация с клиента.

груб-строеж-елемент-01

Ценообразуване

Ремонт на апартамент ЦЕНИ

Средната цена за ремонт на апартамент (нисък клас) излиза около 4 000 лв., а средната цена за ремонт на апартамент от висок клас – 150 000 лв.

Крайна цена за ремонт на апартамент можем да дадем след направено запитване с характеристики на помещенията, квадратура и информация за желания вид ремонт. 

Нашият строителен екип от инженери са готови да помогнат и да отговорят на въпросите Ви. Имате възможност да пуснете заявка за индивидуална оферта директно през сайта ни. Така, по най-бързия начин ще можем да Ви изготвим оферта с крайна цена. Очакваме запитванията Ви.

Цялостен ремонт на апартамент

Тук говорим за ремонт на цялото жилище или така нареченият основен ремонт. Ако ви предстои цялостен ремонт на апартамент, по-добре се обърнете към фирма, която да затвори целия цикъл от необходимите за извършване строително-ремонтни работи /СРР/. По този начин няма да търсите майстори за всеки вид дейност, а фирмата изпълнител ще се погрижи да осигури най-добрите майстори за съответните СРР. Цените за цялостен ремонт на апартамент се припокриват с тези за довършителни работи, като изпълнението на всички СРР не е задължително.

Цялостният ремонт на апартамент се състои от няколко етапа. Този вид ремонт е най-продължителен и отнема повече средства, но пък крайният резултат, при професионално извършена работа, е просто поразителен! 

Как протича основният ремонт? Можем да го разделим на няколко етапа:

Първи етап:

  • Къртене на стари теракотни и фаянсови плочи и мозайка;
  • демонтаж на балатум, демонтаж на стар паркет;
  • демонтаж на врати;
  • къртене на панел под прозорец;
  • премахване на неносещи преградни стени и др.;
  • изхвърляне на строителните отпадъци.

Втори етап:

Преминаваме към смяна на дограмата като предварително трябва да са взети размерите за новата дограма. Вече трябва да сте избрали вида на профила и стъклопакета на новата дограма.
Тук трябва да се помисли и за смяната на интериорните врати, защото на този етап трябва да се оформят отворите спрямо размерите на новите врати. Монтажът на вратите става в последния етап.
Следва преработване на водопроводната и канализационната мрежа (ВиК) в банята, тоалетната, кухнята.
Старата електроинсталация трябва да бъде преработена, добавят се нови ключове, контакти и осветителни тела, сменя се ел. таблото. Вместо преработка на старата ел. инсталация може да бъде изградена изцяло нова такава.
Преработка на отоплителна инсталация – преместване и подмяна на радиатори.

Трети етап:

Саниране на апартамента – вътрешна или външна топлоизолация.
Изравняване на подовете с циментова замазка, ако е необходимо. При необходимост от нова замазка, преди полагането й трябва да бъде нанесен грунд, за да се получи спойка между старата и новата основа.
Изправяне на стените с варо-циментова мазилка, гипсова мазилка или гипсокартон.
Обръщане на врати и прозорци след смяна на дограма.
Монтаж на ръбохранители.
Шпакловка, шлайфане на стени и тавани.
Полагане на фаянс, теракот, гранитогрес, включително фугиране.

Четвърти етап:

Боядисване, лепене на тапети, нанасяне на декоративни мазилки. А защо не и комбинация от тях? Изборът е въпрос на лични предпочитания.
Полагане на подови настилки – ламинат, трислоен паркет, естествен паркет; пренареждане, циклене и лакиране на стар естествен паркет.
Монтаж на санитарен фаянс в баня, монтаж на смесителна батерия в кухня.
Монтаж на осветителни тела, контакти, ключове.
Монтаж на електроуреди – печка, перална, миялна и др.
Почистване на обекта.

Искате индивидуална оферта?

Разберете каква ще бъде крайната цена за цялостен ремонт на апартамент при нас! Поискайте оферта още днес.

Наши клиенти: