Скатни покриви

Ремонт и цялостно изграждане на скатни покриви за страната със строителна фирма Вайб Билд ООД, София.

Предлагаме скатни покриви от всякакъв тип с: керемиди, битумни шиндли, метални керемиди, фалцова ламарина, сандвич панели и др.

груб-строеж-елемент-01

Ценообразуване

Скатни покриви: ЦЕНИ

Освен двускатни и четирискатни, този тип покриви могат да бъдат във всевъзможни сложни форми в зависимост от плановото решение на сградата. Цената за скатен покрив варира спрямо проекта. Важни фактори са: сложността и големината на самата покривна кострукция, материалите, които клиентът предпочита и допълнителни изолации и довършителни работи за по-голяма издръжливост.

Консултирайте се със специалист от Вайб Билд ООД по телефона или изпратете запитване с информация за площ и тип покрив, от който се интересувате. Когато всички характеристики на обекта за изяснени, ще можем да Ви дадем крайна ценова разбивка под формата на индивидуална оферта.

Можете да разговаряте с наш консултант-инженер безплатно

Вземете своята персонална оферта!

Технология на изграждане на скатни покриви

Наклонът на покрива зависи главно от вида на покривката – плътните (непрекъснати) покривки позволяват малки наклони, а съставените от плочи елементи изискват по-стръмен покрив. Прието е да се нормира минималният наклон, който може да има дадена покривка, но за някои видове покривки се определя и максималният наклон с оглед опасността от свличане, хлъзгане и разместване на елементите.

Видът и изпълнението на покривната конструкция зависи от избрания материал, от местата на опорите, от разстоянията между тях, от формата на покрива от вида на покривката и нейния наклон, от предназначението на покривното пространство и наличието на надстройки, от височината на надзидовете, от решението на стряхата или корниза, както и от някои допълнителни фактори. Покривните конструкции при етажните сгради се изпълняват от дървен материал, метал или стоманобетон.

скатни-покриви-технология-на-монтаж-изображение-01-вайб-билд-оод

Скатните покриви имат различен наклон, който се определя от вида на покривката и от предназначението на покривното пространство. Най-често срещаните наклони са в границите от 15 до 35°. Покривните форми при тях имат ясно изразени скатове и линии. Отводняването на скатните покриви обикновено е външно, по периферията на сградата, но има случаи и с вътрешно отводняване (шедови покриви). Покривната им конструкция е от дърво, метал или стоманобетон, а покривката се изпълнява от почти всички материали и изделия, прилагани за тази част от покрива.

Видове скатни покриви

Едноскатен покрив

Изграждането им не представлява съществена трудност за опитните майстори, съответно не отнемат и много време.
Макар в по-малка степен, в сравнение с двускатния вариант, едноскатните покриви също позволяват подпокривното пространство да се пригоди като използваема жилищна площ. Отлично решение са, когато се стремите към модерна визия на сградата си.

Достатъчно практични са, когато става дума за “извеждане” на събиращата се от валежи вода.

Двускатен покрив

Конструкция, позволяваща да се оползотвори подпокривното пространство. При това, таванското помещение под покрива може да бъде на само склад, а и пригодена за живеене стая, а защо не и цяло жилище.

Улеснен дренаж при валежи от сняг и дъжд. В добавка към това, в повечето случаи при двускатните покриви не е наложително полагането на хидроизолация.

Бързина при изграждането им и икономическа рентабилност.

Четирискатен покрив

Четрин или скатен покрив се различава от двускатен покрив по липсата на фронтони – вместо тях в краищата са монтирани допълнителни триъгълни склонове. Този дизайн е по-трудоемък по време на строителството, но се характеризира с повишена здравина и надеждност.

На етапа на проектиране е необходимо правилно да се изчислят параметрите и местоположението на елементите, по време на процеса на монтаж те трябва да бъдат точно настроени към местата на монтаж.

Покрив със сложна форма

Тук на помощ идват комбинираните покриви. Най-често такива конструкции се намират във вилни селища. Изводът е да се комбинират няколко покривни конструкции в една конструкция, за да се постигне определен естетически ефект. Също така, комбинираните покриви се използват в случай на разширяване на сградата.

Така, например, може да бъде тазобедрен покрив над къща, допълнен от навес над прикрепена веранда или зимна градина.

Материали за покритие на скатни покриви

Искате индивидуална оферта за скатен покрив?

Разберете каква ще бъде крайната цена за този вид строителна услуга при нас! Поискайте оферта още днес.

Отзиви от наши клиенти

От самото начало (при проектиране на покрива) разбрахме, че сме избрали точната фирма. Абсолютно професионално и човешко отношение от страна на екипа. Сключен договор и прецизно изпълнение на двускатен покрив. 😉

скатни-покриви-ревю-01
4.7/5

Веселин Живков

гр. София

Фирмата ни работи с компания Vibe-Build вече 5 години. Изпълниха проекта ни за сложен скатен покрив и направиха адекватни корекции без които можеше да има сериозни проблеми вбъдеще. Вдигате летвата много високо!

4.8/5

С. Николов

"Примтекс ЕООД", гр. В. Търново

Наистина съм благодарен и приятно изненадан от работата по покрива – едноскатен в село Байлово. Държах да работя с фирма, за да имам гаранция, че работата ще се извърши успешно. Бъдете живи и здрави. Поздрави.

скатни-покриви-ревю-03
5/5

Енчо Георгиев Г.

с. Байлово, обл. София