Фасадни мазилки

Фасадните мазилки са пастообразни мазилки с различна зърнометрия, в които са вложени пигменти, за да се получи избраният от Вас нюанс. Прилагат се върху вече  изпълнения  армиращ слой на топлоизолацията или върху втвърдила варо-циментова мазилка.

Изберете сигурна и опитна фирма, която да изгради Вашата фасадна мазилка – Вайб Билд ООД.

груб-строеж-елемент-01

Ценообразуване

Фасадни мазилки ЦЕНИ

Полагането на фасадни мазилки при нас започва от 15 лв./ м2. Разбира се, в крайната оферта включваме и цената на избраната от Вас мазилка. Можете да се свържете с нас, ако искате да говорите директно със специалист или да поискате оферта за своя обект през сайта ни. 

Получавате крайната оферта в най-кратки срокове, а в нея ще имате възможност да видите подробна ценова разбивка спрямо параметрите на обекта. Допитайте се до нас!

BAUMIT DuoTop фасадна мазилка K 1.5мм, бяла, 25кг

BAUMIT DuoTop

Фасадна мазилка K 1.5мм, бяла, 25 кг.

BAUMIT PuraTop премиум фасадна мазилка K 2.0мм, 25кг

BAUMIT PuraTop Премиум

Фасадна мазилка K 2.0мм, 25 кг.

BAUMIT CreativTop Силк 0.2мм дизайнерска фасадна мазилка, 25кг

BAUMIT CreativTop Силк

0.2мм дизайнерска фасадна мазилка, 25 кг.

За повече информация разгледайте бизнес каталога за фасадни мазилки на АНГРО.

Видове фасадни мазилки

Предлагаме полагане на три категории фасадни мазилки – силиконови, силикатни и драскана мазилка.
Изберете конкретната услуга, от която се нуждаете и се запознайте в дълбочина с детайлите и начина ни на работа.

Силиконови мазилки

При силиконовите мазилки свързващото вещество е главно на основата на емулсии от силиконови смоли и полимерна дисперсия. Отличават се с висока паропропускливост и по-добра хидрофобност, която прави повърхността им силно водоотблъскваща.

Силикатни мазилки

Изработени от калиев хидроксид със синтетични смоли, благодарение на който се дължи естествено високата устойчивост към развитието на водорасли, гъбички и други микроорганизми. В практиката се е наложило, че силикатните мазилки трябва да съдържат максимално 5% органични добавки.

Драскана мазилка

Особено място сред благородните мазилки заемат благородните драскани мазилки. Няма друга мазилка, която да образува такава отворена и естествена повърхност, която се постига посредством драскане на повърхността на мазилката (откъдето идва името й).

Избор на фасадни мазилки

Силикатните мазилки са много подходящи при стари основи, при санирането на сгради и работа с архитектурни паметници. Полученото покритие е изключително устойчиво на стареене и на атмосферни влияния и при правилно полагане гарантира удължен живот на фасадата, нейната хидрофобност и механична защита.

Те са изключително устойчиви на напукване мазилки и са особено подходяща за използване в региони с големи температурни амплитуди, дълги зими и висока влажност на въздуха. При нанасяне се разпределят много равномерно и процеса на съхнене при тях е по-малко чувствителен към температурата на околната среда – което улеснява много процеса на работа с тях и ги прави лесни  за полагане и структуриране.

Силиконовите мазикли се отличават с изключителна еластичност, много висока паропропускливост, позволявайки така нареченото “дишане” на фасадата. Тези мазилки осигуряват голяма стабилност на цвета и позволяват лесното поддържане на чистотата на фасадите. Високата влагоустойчивост на покритието, направено с тази мазилка, го прави подходящо за зони с висока влажност на въздуха, както и за региони с въздух наситен с морски соли.

При драсканите мазилки има особено красиви ефекти и „живи“ повърхности (в зависимост от слънчевото огряване и геометрия на сградата), които могат да бъдат постигнати посредством добавяне на цветни фракции и слюда в мазилката.

Дебелината на слоя на нанасяне при благородните драскани мазилки е около 10 мм, но са възможни и по-дебели такива до 20 мм. По тази причина, армиращият слой на топлоизолационната система, върху който се нанася мазилката, следва да бъде надран (разрошен), за да може да се постигне достатъчна механична връзка. Решаващо при обработката на този вид мазилка е моментът на нейното структуриране.

Искате индивидуална оферта?

Разберете каква ще бъде крайната цена за поставяне на фасадна мазилка! Поискайте оферта още днес.

Какво казват наши клиенти?

Красиво направена драскана мазилка на фасадата ни с цвят Есен 401D. Цвета има съвсем леки разминавания, но като крайна визия е страхотен. Хареса ни и комуникацията с екипа по време на работа. Препоръчваме с две ръце!

фасадни-мазилки-ревю-деница-христова-драскана-мазилка-софия
4.7/5

Деница Христова

Кв. Орландовци, гр. София