Ел. инсталация

Ел. инсталация за дома, офиса и промишлени сгради от фирма Вайб Билд ООД, София – работа по обекти в цялата страна.

Вътрешна и външна инсталация – съвкупност от проводници, електрически апарати и системи, изградена с цел да осигурява безопасно и надеждно разпределение на електрическата енергия в бита и промишлеността.

Всяка ел. инсталация, която изграждаме се защитава от апаратура (предпазители, контактори, релета, диференциално токова защита и др.).

груб-строеж-елемент-01

Ценообразуване

Електрическа инсталация ЦЕНИ

Ние предлагаме цялостни и сигурни ел. решения за вашия дом.

Цена за цялостно изграждане на ел. инсталация или ремонт на такава можем да дадем след направено запитване с характеристики на помещенията и квадратура(може да се наложи и оглед на място). 

Нашият строителен екип от ел. инженери са готови да помогнат и да отговорят на въпросите Ви. Имате възможност да пуснете заявка за индивидуална оферта директно през сайта ни. Така, по най-бързия начин ще можем да Ви изготвим оферта с крайна цена. Очакваме запитванията Ви.

Какво е важно при изграждане на ел. инсталация?

При изграждането на една нова ел. инсталация е много важно да се изчислят мощностите, какви консуматори и  какво предназначение ще имат. Вид на ел. инсталацията, външно положена със съответния кабел по предназначение, или вградена под мазилка или гипсокартон. Видовете кабел в България са най-различни. Масово ползвани, за жилищни и индустриални проекти, са кабел ПММБ1 ( мостови кабел), СВТ, ШВПС. При самото полагане има изисквания за отстояния от таван, отвор на врати, изолация на уреди, работещи с вода.

Важно е самата ел. инсталация във Вашия дом да е разделена по токови кръгове. Например в една кухня е хубаво да има 5 отделни токови кръга.

Също има нормативи при полагане на кабел при окабеляване на кухни. Желателно е на стената, на която ще бъдат монтирани шкафовете, да бъдат пуснати захранващите линии по тавана, като от тавана да падат вертикалните линии за консуматорите. При изградена вече ел. инсталация трябва да си направите заснемане на отстоянията между кабелите, което ще е в помощ при бъдещи монтажи върху стената. За ел. уредите, които работят с вода, е важно електрическите изводи да са изведени по-далече от изводите за вода. При трипроводна електрическа инсталация е хубаво същите тези уреди да бъдат защитени с ДТЗ (дефектно токова защита), която е много чувствителна и ще ви предпази при евентуален електрически пробив.

Ако електрическата ви инсталация е стара и е  двупроводна, е много важно при преместване на ключове, контакти или добавяне на нови да се замери точно на кой проводник е фазата и нулата. Изключително важно е да се направи, защото съответният консуматор при двупроводна ел. инсталация трябва да се занули правилно. При подмяна на осветителните тела също трябва да се отнесем максимално внимателно, защото при много от старите жилища през ключа на осветлението е прекъсната нулата, и при смяна на осветителното тяло при изключен ключ за осветление на кабела ще продължава да има фаза.

Искате индивидуална оферта?

Разберете каква ще бъде крайната цена за цялостно или частично изграждане на ел инсталация от наш екип! Поискайте оферта още днес.

Наши клиенти: